Spek en Ei Lagestraat 2 3890 Gingelom - Vorsen +32 11 88 26 39
Op basis van 1 beoordeling

Spek en Ei – Gingelom - Vorsen

FotoFotoFotoFoto

‘Spek en Ei’ is een aangenaam gerenoveerde woning met vier karaktervolle kamers. Je zal gecharmeerd zijn van de prachtig aangelegde tuin, de Engelse Orangerie, de Hoeilaartse druivenserre en de kleindierenboerderij.

U logeert in één van onze drie prachtig gerenoveerde kamers. Elke kamer heeft z’n eigen karakter.

Omgeven door dorpjes met merkwaardige namen zoals Heks en Jeuk is Vorsen één van de kleinste gehuchtjes van Belgisch Limburg.

Vorsen is gelegen in het uiterste zuiden van deze mooie provincie.

De regio Haspengouw is naar Vlaamse normen vrij ongerept. Het golvende landschap, het Romeinse verleden, de fruitgaarden en de couleur locale in de dorpjes maken onze streek tot "Tuin van Vlaanderen".

Wij zijn lid van de Vlaamse federatie voor hoeve en plattelandstoerisme.


Reservatieaanvraag

Verdere informatie

Prijs*
 • Vlier (€ 44 € pp/pn)

  De Vlier kamer ligt aan de voorzijde van het huis en is romantisch ingericht met zachte groene en gebroken witte tinten. U kan hier met twee personen (plus kindje) verblijven. Het pittoreske dorpje Vorsen is makkelijk te overzien.

 • Framboos (€ 49 € pp/pn)

  Framboos is onze VIP ruimte: een groot appartement (56m2) waar u makkelijk met vier volwassenen kan in slapen met nog enkele kinderen bij. De inrichting is in donkerrode, blauwe en witte tinten uitgevoerd. De hoge plafonds creëren een onvergetelijke ruimte en u hebt een aparte trap naar de tuin. Uitzicht zowel voor- als achteraan.

 • Aubergine (€ 49 € pp/pn)

  grote kamer met badkamer (bad) en één 2-persoonsbed en 1 single bed. Zicht op dorp én tuin. Terrasje.

 • Papaver (€ 39 € pp/pn)

  2 –persoons dak-kamer met bad en ruimte voor kinderbed. Grote TV.

 • Wilde kastanje (€ 44 € pp/pn)

  Deze kamer is gelegen aan de tuinzijde. Wilde Kastanje is exotisch, sensueel ingericht met koloniale meubels en sfeer. U kan hier met twee personen (plus kindje) verblijven. U hebt een mooi zicht op de tuin.

Fietsen
Fietshuur : 8 euro per fiets per dag


*: Prijzen zijn indicatief en kunnen in tussentijd gewijzigd zijn. Voor de meest recente prijzen, contacteer de eigenaars.

Bent u de eigenaar van deze accommodatie? Beheer hier uw pagina.

Contact

Lagestraat 2
3890 Gingelom - Vorsen
België

Reservatieaanvraag

Contacteer vrijblijvend

Andere charmeverblijven in de buurt...

Ervaringen van eerdere bezoekers

Verblijf: mei 2012

Geschreven op 14 juni 2012 door Dries (Paar, leeftijd 26-34)

Spek en Ei
Algemeen:
6/10
Kamer:
7/10
Service:
6/10
Ontbijt:
8/10
Charme:
5/10
Prijs/kwaliteit:
4/10
Totaal:
6.0/10

Wij hebben een dubbel gevoel bij ons verblijf in 'spek en ei'. We vonden de B&B via internet en de site van S&E liet uitschijnen dat S&E een volwaardige B&B was. Dit bleek niet het geval. Om te beginnen stond er al een fout adres op de site, zodat we na enig zoeken, twee huizen verder het correcte pand vonden. Parking voor de wagen nergens te bespeuren, evenmin iemand ter plaatse om ons 'hartelijk' te ontvangen. Na een belletje vroeg de gastvrouw ons naar de drie straten verder gelegen B&B 'Wees Gegroet' te komen.

Daar gearriveerd kregen we een gastenfiche en direct vroeg ze ons terug te keren naar S&E. Ook polste ze of we eventueel niet wilden overnachten in WG, omdat er een annulatie was. We hadden echter een specifieke kamer (in S&E!) gereserveerd, die we zeker wilden betrekken. Dus terug naar S&E, waar de gastvrouw, zonder veel omhaal, ons de kamer toonde en meldde dat we de enige gasten waren in S&E en het ontbijt doorging in WG. Plaats om onze fietsen te stallen was er niet, die mochten buiten slapen in de regen, vastgeklonken aan een verkeersbord... De kamer was proper, maar vrij sober, quasi spartaans. We hebben dus gans het weekend het huis voor ons alleen gehad -letterlijk- want na één nacht was het heel duidelijk dat er niemand in onze kamer was geweest om eventueel het badlinnen te vervangen. Geen enkele keer werd ons ook gevraagd of alles in orde was. De 'bar' in S&E bestond uit een frigootje met een paar blikjes cola en bier. De beloofde accomodatie die dus heel liedelrijk op de site van S&E werd omschreven, was soms moeilijk terug te vinden. De foto's van het huis zelf op de site van S&E, kloppen gewoonweg niet. De tuin en het terras stonden er een beetje verwaarloosd bij (oa vuilnisbakken op het terras, kapotte terracottapotten met oude schoenen er in (?)). De toeristische folders die er ter beschikking lagen waren verouderd. Het leek ons alsof S&E het stiefbroertje was geworden van WG, waarover zeker geen slecht woord. Niettemin betaalden wij het volle pond voor alle beloofde faciliteiten, die haast enkel allemaal in WG terug te vinden waren. De uitbaters geven dus op de site (S&E) een geheel vertekend beeld van de B&B op zich. Sommige foto's van onze kamer, vind je dan weer terug op de site van WG. En dit terwijl er duidelijk wordt op gehamerd dat dit twee verschillende B&B's zijn... Rare situatie!

Het ontbijt daarentegen was heel lekker, gevarieerd en copieus, hoewel -alweer- de site een ganse oplijsting geeft van gerechten die we niet te zien noch gegeten gekregen hebben (en dit ging niet over seizoensfruit ofzo), zoals ontbijtgranen, worstjes, gestoofde champignons, boontjes in tomatensaus etc... Bovendien bleek het niet mogelijk vroeger te ontbijten dan 9u, wat op zich al een laat uur is als je een volle dag uitstapjes hebt gepland. Jammer, zeker gezien het feit dat het brood 15 minuten later op het buffet kwam dan beloofd...
Het contact met Martine verliep tijdens het weekend algemeen vrij stroef. Het leek haar niet bijzonder veel te kunnen schelen of we onze draai vonden of niet. We moesten haast alle bijkomend info (ivm met uitstapjes, routes,...) uit haar 'sleuren'. De enige vraag die we kregen, was 'of we bleven eten'...

Toen wij enkele van deze punten duidelijk maakten aan de uitbaters bij het afrekenen , vertelden ze dat ze inderdaad "recentelijk" S&E aan het afbouwen waren als 'volwaardige' B&B en meer WG het epicentrum zagen van hun bezigheden. Toen we hen wezen op de tegenstrijdigheden op de site, klonk het 'dat de site binnenkort geüpdatetet ging worden'. Niettemin las ik op een andere klantenrecensie van 2010 dat ze toen al geen ontbijt meer gaven in S&E, maar de gasten aldaar doorverwezen naar WG. En zo kan ik nog wel enkele alinea's volbreien. Wij hebben gewoon het gevoel dat we hebben betaald voor -tig 'beloofde' faciliteiten/activiteiten, die er gewoonweg niet waren, of onder een andere vorm, of op een andere locatie. Op een andere pagina van WG las ik dan alweer dat ze S&E meer gingen verhuren als 'gîte' tijdens midweken etc... Ze weten blijkbaar zelf niet echt 100% wat ze willen...

DUS: reserveer met gerust hart in WG, en laat S&E links liggen. Want je betaalt er EVENVEEL voor een overnachting, maar met slechts de helft van alle beloofde luxe en weelde. Gelukkig maakte de mooie streek (ondanks het rottige weer) ons weekend toch goed.