Le Châtelet – Arleuf

FotoFotoFotoFoto

Deze 'en pierres' gebouwde hoefsmidwoning met zijn naast gelegen smederij ademt één en al historie uit. Rondom het huis geniet u van een prachtige grote (4000m2) groene tuin met wijze bomen en granieten rotsblokken.

Prachtig, rustig en vrij gelegen, daar waar de twee rijkdommen van de Morvan samenkomen, water en bos. Vanuit de woning kijkt u uit over het meer, dat zijn water via een waterval in de Yonne brengt.

Langs het erf loopt de Grande Randonnée (GR13) / grande route du Morvan. U start vanaf de voordeur de meest mooie wandelingen, waarbij de schoonheid van dit natuurpark u niet zal teleurstellen.

Inrichting

Mor Ven betekent 'het Zwarte Woud'

de oorspronkelijke Keltische naam van dit gebied

Ligging & Landschap

Dit prachtige natuurgebied ligt in de meest noordelijk gelegen uitloper van het hooggelegen bergplateau van de Auvergne, ter hoogte van Dijon en is heel oud(honderden miljoenen jaren) Wellicht het oudste stukje Frankrijk ! Het bestaat uit graniet en vulkanisch gesteente in zwaar geërodeerde vorm en wordt ook wel het granieten hart van de Bourgogne genoemd. De officieuze hoofdstad is Château-Chinon, in het zuidwesten, met (een kleine)3.000 inwoners. Het is een glooiend heuvelland, met op veel plekken de kenmerken van een gebergte. Een wandel- en mountainbike(vtt)gebied bij uitstek ! In 1970 uitgeroepen tot nationaal park (Parc Naturelle) Het gebied heeft een rijke flora en fauna, hier kan de natuur nog zichzelf zijn.

Het meest noordelijke gedeelte(Bas-Morvan genoemd) in de buurt van Vézelay is kalkrijk en vruchtbaar. Hier vindt men veel fruitbomen en wijnbouw. Een landschap met veel bossen, heuvels, en water, een wonderlijk landschap. Het al meer beboste centrale gedeelte is waterrijk, met veel meren en ontelbaar veel stroompjes. In het zuiden ( Haut-Morvan genoemd) uitgestrekte wouden, gemengd beuken- , eiken- en naaldbomen, met grillige accenten … sprookjesachtig mooi! Ook in dit deel veel water, woeste riviertjes en kabbelende beekjes.


Reservatieaanvraag

Verdere informatie

Kamers

slaapkamer met 1 tweepersoons bed(180x200cm) en een alkoof(130x190cm)

Kredietkaarten

nee

Ontbijt

niet mogelijk

Avondeten

niet mogelijk

Parkeren

bij de woning

Fietsen

nee

Huisdieren

toegestaan in overleg

Roken

niet in de woning roken

Minder mobielen

nee

Internet / wireless toegang

nee


*: Prijzen zijn indicatief en kunnen in tussentijd gewijzigd zijn. Voor de meest recente prijzen, contacteer de eigenaars.

Bent u de eigenaar van deze accommodatie? Beheer hier uw pagina.

Contact

Elias en Monique
58430 Arleuf
Frankrijk

Reservatieaanvraag

Contacteer vrijblijvend

Andere charmeverblijven in de buurt...

Deel uw ervaringen!

Hebt u in Le Châtelet verbleven? Laat hier weten wat u ervan vond, en help anderen een goede keuze te maken!

Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

Uw ervaring
Verplicht veld. Als u dat wil, kan u ook uw initialen gebruiken.
Verplicht, maar wordt niet weergegeven. Wij sturen geen spam.

Vink het vakje aan.

Beoordeling

Geheel vrijblijvend. Wij sturen geen spam, en u kan op elk moment uitschrijven. Wij geven uw adres niet door.