Vakantiewoonark De Sneeuwgans – Groet (Bergen NH)

FotoFotoFotoFoto

Deze woonark, 2 onder een kap , is een geheel nieuw vakantie verblijf gebouwd in een industrieel design, aan de rand van duinen, bossen en strand. Elke studio is 50 vierkante meter. Buiten is er een terras , parkeerplaats en berging voor fietsen.

Op 200 meter afstand loopt u zo naar de restaurants ,de bossen en duinen in. Dit is een van de mooiste plekjes in Groet. Op 800 meter bevinden zich de winkels en meerdere restaurants.

Het gebied Bergen-Egmond-Schoorl behoort tot de mooiste van Nederland. Natuurschoon, weides, bossen en het strand bevinden zich op fiets- en loopafstand en zijn de grootste publiekstrekkers. Het hele jaar door komen vele bezoekers uit binnen- en buitenland naar dit gebied voor een dagtochtje of een langdurig(er) verblijf. Daarnaast zijn er musea, hotels, leuke terrasjes en winkeltjes die een aangenaam verblijf in Bergen, de Egmonden of Schoorl (inclusief Groet en Camperduin) garanderen.

Groet
Dit dorpje is een wijkdorp van de gemeente Bergen. Schoorl, Egmond en Bergen zijn gefuseerd tot een gemeente. Schoorl, Groet en Camperduin liggen als een lint aan de rand van het Nationale Park 'de Schoorlse Duinen', brede duinen met een oppervlakte van 1800 hectare. Het gebied kenmerkt zich door afwisselende begroeiing, enkele duinbeekjes, kilometers fiets,- en wandelpad en drie hoge klimduinen. Eén hiervan bevindt zich aan het einde van de Wagenmakersweg. Aan de oostkant is een karakteristiek Hollands polderland zichtbaar. Waar de duinenrij ophoudt begint de Honds Bossche Zeewering met aan de voet het vogelreservaat 'de Putten'. De bebouwing van het dorp kenmerkt zich door vrijstaande huizen gebouwd aan het begin van 1900.
In hartje Schoorl ligt het beroemde klimduin, waaronder gezellige terrasjes voor de nodige rust na de beklimming zorgen. Wat duinen betreft heeft Schoorl nog veel meer te bieden. In het enorm uitgestrekte bosrijke duingebied achter het klimduin is een wandeling van harte aan te bevelen. Via gekleurde paaltjes wordt u op goede wandelpaden door de duinen geleid. Zo kunt zelf kortere of langere routes kiezen naar zee, of zelfs naar het dorpshart van Bergen. Ook per fiets kunt u de duinen doorkruisen. De Schoorlse zeeweg leidt u bijvoorbeeld naar het strand en noordwaarts fietst u naar het dorpje Groet dat op de scheiding van bos en polder ligt.
Het is de moeite waard om een bezoek te brengen aan bezoekerscentrum "Het Zandspoor". Een initiatief van Staatsbosbeheer, waar men van alles te weten komt over de Schoorlse boswachterij en waar men een goed beeld kan krijgen van de bijzondere flora en fauna van dit bos- en duingebied. Strandafgang Hargen en Camperduin zijn per bus en per auto zeer goed bereikbaar. Camperduin ligt aan het begin van de bekende Hondsbossche zeewering. Een machtige dijk met aan de ene kant de Noordzee en direct aan de andere kant het vogelreservaat 'de Putten'. Alle drie de dorpen zijn van oorsprong zo dicht mogelijk tegen de duinrand aangebouwd ter bescherming tegen wind en zeewater. Van dorp naar dorp rijdend geeft dit een prachtig beeld. Aan de ene kant de hoge, begroeide duinen en aan de andere kant de verassende doorkijkjes naar het lager gelegen polderland. Er zijn talloze kleine weggetjes, veelal fietspaden, slingerend van het ene naar het andere dorp, langs sloten, heggen en oude huizen.


Reservatieaanvraag

Verdere informatie

Parkeren

ja

Fietsen

2 fietsen

Huisdieren

nee

Roken

nee

Minder mobielen

ja het is benedenvloers (rolstoel niet mogelijk)

Internet / wireless toegang

ja


*: Prijzen zijn indicatief en kunnen in tussentijd gewijzigd zijn. Voor de meest recente prijzen, contacteer de eigenaars.

Bent u de eigenaar van deze accommodatie? Beheer hier uw pagina.

Contact

Romee Kanis
Hargervaart 3W
1871 PL Groet (Bergen NH)
Nederland

Reservatieaanvraag

Contacteer vrijblijvend

Andere vakantiewoningen in Groet (Bergen NH) en omstreken

Deel uw ervaringen!

Hebt u in Vakantiewoonark De Sneeuwgans verbleven? Laat hier weten wat u ervan vond, en help anderen een goede keuze te maken!

Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

Uw ervaring
Verplicht veld. Als u dat wil, kan u ook uw initialen gebruiken.
Verplicht, maar wordt niet weergegeven. Wij sturen geen spam.

Vink het vakje aan.

Beoordeling

Geheel vrijblijvend. Wij sturen geen spam, en u kan op elk moment uitschrijven. Wij geven uw adres niet door.